dilluns, 26 de desembre del 2011

Suggeriment al M.H. President Artur Mas



En aquesta pàgina del Parlament es poden fer preguntes a qualsevol diputat.

Com que el M.H. President Artur Mas és diputat li he fet la següent pregunta:
Molt honorable President. A les eleccions del 2010 us vareu presentar amb un programa electoral en el que dèieu que els eixos dels compromisos programàtics de Convergència i Unió es fonamenten en:
Lluita contra la crisi econòmica (amb el dèficit fiscal que patim ja s'ha vist que no podeu fer res, i esteu supeditats a que el govern de Madrid vulgui pagar)
Defensa de l'estat del benestar (amb les retallades a sanitat i el conseller Boi recomanant una assegurança privada ja està tot dit)
Aposta pel dret a decidir (encara no s'ha vist cap gest que indiqui que realment voleu fer aquesta aposta)
Un govern fort i amb la complicitat de la ciutadania (no teniu la majoria suficient per a fer un govern fort, i a més a més pactant amb el PP i acceptant les seves imposicions no tindreu mai la complicitat de la ciutadania)
També destacàveu en el programa electoral, amb lletres ben grans, que: "Convergència i Unió assumeix a través d'aquest programa electoral un compromís explícit amb la ciutadania i amb el conjunt de la nació. Un compromís ferm com a resposta als reptes que Catalunya té plantejats, i al servei del canvi profund i positiu que el conjunt de la ciutadania reclama."
Tenint en compte el dèficit fiscal que patim, i els resultats electorals darrers, està molt clar que no esteu en condicions d'acomplir el vostre programa electoral, ni d'honorar el "compromís explícit amb la ciutadania".
Per tant crec que hauríeu de denunciar davant del poble de Catalunya el dèficit (espoli) fiscal que patim, l'ofec econòmic que està practicant el govern central, que impedeixen al govern aplicar el seu programa. Després hauríeu de convocar noves eleccions.
Aquesta pregunta l'he publicat en el meu blog  http://tarbaniker.blogspot.com/2011/12/suggeriment-al-mh-president-artur-mas.html on també publicaré la vostra resposta quan m'arribi.
Quan rebi la resposta la publicaré actualitzant aquest apunt.

diumenge, 4 de desembre del 2011

El bolígraf o el llapis

Al final de la dècada dels 60, quan la carrera espacial entre els USA i la URSS, els americans i els russos es van haver d'enfrontar a un nou problema que fins llavors no s'havia presentat mai: tenir un instrument que pogués escriure en qualsevol posició, sense gravetat i sobre, pràcticament, qualsevol superfície. Com ho van resoldre? Els americans van desenvolupar un nou bolígraf, amb tinta especial, que podia escriure fins i tot sota l'aigua! Els russos van solucionar el mateix problema fent servir un llapis!

En el mon de l'independentisme català també hi ha "americans" i "russos". 

Els "americans" diuen que ens cal fer un camí molt llarg i difícil (desenvolupar un nou bolígraf espacial), al final del qual, potser, serem independents. 

Els "russos" ens recorden que tenim un altre camí, més curt i que és el que sempre s'ha fet servir, la declaració d'independència des del nostre Parlament (el llapis)

En el cas dels USA,  està clar que es va desenvolupar el bolígraf espacial per interessos econòmics i de propaganda. El bolígraf espacial es va vendre a tot el mon. Jo en vaig tenir un, regal dels meus pares; anava dins una capseta amb un prospecte amb explicacions. Està clar que amb un llapis no haurien pogut fer tota aquella campanya publicitària.

Tornant a l'independentisme, quins interessos hi ha darrera la defensa del camí llarg, en contra d'una via més directa i que ha estat usada amb èxit al llarg de la historia per aconseguir la independència?

Que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions. Mentre tant vaig fent punta al llapis.