dilluns, 13 de juny del 2011

Pluja d'idees (3)

La pluja d'idees és un recull d'idees que vaig apuntant quan se m'acudeixen, i que aniré publicant. 

Fer un concurs d'idees, amb bona dotació econòmica, per a fer el Pla de Transició cap a un estat independent, a partir del moment en que es declari la independència. A efectes del concurs no importa si la independència s'ha declarat via referèndum o via declaració unilateral o qualsevol altra via. El que es demanarà és que plantegin la transició des de les estructures administratives actuals, cap a les estructures d'un estat propi.
Els concursants hauran de presentar un pla on, a més a més de les transicions normals, sense problemes, també es plantegin un seguit de situacions problemàtiques plausibles que es poden presentar en el moment en que Catalunya esdevingui un estat independent, i les solucions corresponents per a corregir o solucionar aquestes situacions problemàtiques. Per exemple, una possible situació problemàtica podria ser, que un percentatge important de jutges, no accepti formar part del sistema judicial del nou estat, els concursants haurien d'aportar solucions per a la viabilitat del sistema judicial, malgrat aquesta situació, documentant tant com sigui possible la solució aportada.

Per tal de guanyar el concurs, els participants hauran de plantejar el màxim nombre de transicions   normals així com de situacions problemàtiques i les seves possible solucions. El jurat valorarà el pla en el seu conjunt i també la quantitat i la plausibilitat tan de les situacions problemàtiques com de les solucions proposades, així com la seva viabilitat.


I qui serà el mecenes que convoqui el concurs? No ho sé, però potser la Fundació Catalunya Estat o el Cercle Català de Negocis, i fins i tot Òmniu podrien fer-ho, o alguna altre organització que tingui poder de convocatòria i diners. O es podrien ajuntar totes les organitzacions interessades en el projecte, partits polítics inclosos.


En fi, és una idea, per si algú la vol i pot aprofitar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada