diumenge, 4 de setembre del 2011

Independència. Una altra majoria possible


El proper 20 de novembre, a Catalunya s'escolliran 47 "diputados" per representar-nos, a tots els catalans dins de l'estat espanyol. Si aconseguim tenir una candidatura unitària independentista que, prèviament a les eleccions, hagin manifestat la seva voluntat de declarar la independència i que faci un bon resultat, diguem que a l'entorn dels 24 representants, llavors ja es podrà començar a parlar, discretament, sobre tot discretament, amb els representants dels Estats Units, Alemanya, França, i altres paisos, per a parlar del futur reconeixement de Catalunya com estat independent

I perquè dic que 24? Doncs perquè 24 o més, ja són més del 50%, és a dir majoria, dels representants de Catalunya a l'estat espanyol, i això, els paisos democràtics ho tenen en compte, possiblement més que no pas els resultats del parlament regional; malauradament el nostre Parlament a hores d'ara és això, un simple parlament regional, l'activitat del qual quasi no té ressò internacional llevat que faci coses que cridin molt l'atenció com prohibir els toros. Si no s'arriba als 24, caldria veure si els representants independentistes més els representants de CiU sumen 24 o més; no seria el mateix, però com que CiU malgrat que diu que encara no hi estem preparats, no s'oposa a la independència, es pot intentar igualment i començar a parlar del reconeixement de Catalunya.

Aquestes converses hauran de ser molt discretes i serioses, ja que segurament d'elles en sortiran les condicions, i dificultats, que la comunitat internacional posarà al reconeixement de Catalunya. Caldrà doncs anar-hi amb gent preparada per defensar els interessos de Catalunya i negociar dur.

És per això, que m'estranya que encara cap formació independentista ho hagi tingut en compte i no hagi vist que una majoria independentista entre els representants al "Congreso" internacionalment és tan vàlida  com una majoria al Parlament ja que en ambdós casos es tracta de representants legítims del poble català i com a tals serien reconeguts

Per tant, crec que tots els independentistes hem de treballar per aconseguir una candidatura independentista unitària, tant com sigui possible, i si pot ser, que s'hi afegeixin la gent de CiU millor, i treballar tots junts per aconseguir aquests 24 "diputados" que ens poden obrir la porta cap a la independència.

3 comentaris :

  1. Benvolgut, si aquesta teòria es per comparança amb el cas de Kosovo, es precís que aquests diputats, prèviament a les eleccions, hagin manifestat la seva voluntat de declarar l'independència.
    Salut
    JB

    ResponElimina
  2. Jordi, totalment d'acord, jo ho donava per descomptat al parlar d'una candidatura independentista. Ho afegeixo al post.

    ResponElimina
  3. Malauradament l'esquerra independentista està desmobilitzada i SI ni es presenta. Els que van donar el vot a CiU a les autonòmiques ara li treuent per tonar a votar el PSC. Són els botiflers que no creuen ni en la independència ni en el pacte fiscal. Molts d'ells votaran en blanc o votaran altres opcions (UPyD o C's).

    Total, que ens quedem que CiU obtindrà com a molt un 25% segons l'enquesta del CEO. ERC obtidrà un 5,5% segons la mateixa enquesta. Això faria un 30%. 30% no arriba per aquests 24 diputats.

    Després tenim el vot de PPC, PSC_PSOE, C's, UPyDs i aquestes mandangues espanyolistes. N'obtindran un 18% aprox. a catalunya.

    Ens queden un 5% de votants ecopastanagues i un 6% de vots en Blanc. La resta de votants estan cansats i no aniran a votar.

    Total què #Ehpanyavabien: http://ehpanyavabien.blogspot.com/2011/10/barometre-del-ceo-centre-destudis.html

    Un desastre que farà que Catalunya continui en el mateix estatus envers Espanya. Malauradament, ni amb CiU no aconseguirem que el panorama de les generals faci un canvi.

    ResponElimina