diumenge, 5 de setembre del 2010

Independència - Reflexions - Llistes tancades

Solidaritat Catalana (SCI) ja ha fet les seves primaries. Ja està fet. Què passarà a partir d'ara?
  • De moment, Laporta i els seus companys estan ara legitimats com a caps de llista.
  • Aquestes llistes de SCI, un cop fet l'escrutini i els retocs legals, queden tancades.
  • Amb les llistes tancades s'impossibilita fer coalició amb ningú més, tal com ja va comentar el Lopez-Tena.
A partir d'ara, el que s'ha presentat com un exemple de democràcia, es veurà que és una cotilla que impossibilita qualsevol pacte de coalició; són els que són i així hauran d'anar  a les eleccions.

Perquè em preocupa tot això, si jo sóc un reagrupat?
Doncs perquè fins ara creia en la possibilitat d'un pacte entre RCat i SCI, fins i tot després de les primàries; però m'he mirat el reglament de les eleccions (el document més important, per mida, de SCI) i queda clar que les llistes de SCI seran el resultat de les primaries (amb les correccions legals pertinents) i prou; m'ha costat, però ja ho he entès; s'han lligat de mans i peus, ja no poden fer res més amb les llistes, estan tancades.
Ara aquestes llistes són més rígides que les dels "altres", perquè, les altres llistes es poden negociar i modificar fins el darrer dia hàbil per a presentar-les. SCI no pot. Si SCI vol pactar res, haurà d'esperar a les eleccions i en funció de la força que li donin els resultats, pactar.

S'han acabat realment les possibilitats de pacte? De pacte de coalició sí, tot i que hi ha una altra possibilitat: que Laporta abandoni SCI i es passi a una "altra" llista que encara estigui oberta. D'en Laporta es pot esperar tot, però seria una mala solució per a l'independentisme, donaria una imatge poc seriosa.

Altres pactes però, encara se'n poden fer: pactes de no agressió; missatges independentistes coherents i no contradictoris; mediació d'un tercer actor que posi de relleu les similituds (per exemple CCN ), etc.

Finalment, si Montilla convoca eleccions prou tard, encara hi hauria la possibilitat de que SCI tingui temps de preparar i fer una assemblea en que es doti d'uns representants i els autoritzi a negociar, fer coalicions i modificar les llistes si cal; però això s'assembla massa a RCat i dubto que ho vulguin fer.

Per tant, tot apunta que s'haurà de treballar, i molt, per convèncer al votant independentista  que tenir més d'una llista independentista és bo.

2 comentaris :

  1. Algú va dir que un cop aconseguit el lideratge, amb les primàries, en Laporta podria "forçar" l'organització en el sentit que vulgués.
    El reglament de SCI demostra que l'invent és d'en López. Perquè aquest reglament (i el sistema de grups) el que fa es blindar els resultats per al segon, tercer, ...i els que van al grup d'en Laporta. Es a dir, no és possible introduir ningú entre els sis primers. Si el vaixell s'ensorra, s'ensorren tots. Recordem que aquestes persones són les que li han muntat el xiringuito a en Laporta i, per tant, s'han volgut garantir el lloc "lligant-se físicament" al lider. Laporta no pot fer cap maniobra, no té cap marge de maniobra. Només pot seguir al davant, o plegar.
    En López és immens. Llàstima que sigui tan secari.
    Jo com a Reagrupat, després de sentir dir que aquesta gent s'hagut de muntar el seu xiringuito per què el meu no té credibilitat democràtica, penso reclamar que apliquin la transparència que prediquen i publiquin les Actes Electorals de cada punt de votació. Vull saber exactament quanta gent a votat, i a quí. Si son tan demòcrates, no serà difícil.
    Com a ciutadà de Catalunya i votant, també ho vull saber.
    El divendres el senyor Laporta diu que són 17000, el dissabte es diu que han votat 3000 i que això representa el 51% dels seus associats. I si recomptem vots, i punts, i mandangues, els possibles votants no arriven als 1500.
    Sense manies: els que donen lliçons, han de donar exemple també (o millor dit, els primers).

    A Reagrupament vàrem cometre l'error de creure que nosaltres podíem donar lliçons d"'assemblearisme" i ens vàrem equivocar.
    Ara, haurem de reconèixer que no tots el independentistes son bona gent. I que potser no és el mateix arrivar a la independència de la ma "del diable".
    Anem madurant. I això és bo.

    Salut,

    ResponElimina
  2. Tens raó Pierolapitecus.
    Per cert, alguns candidats ja es queixen del tracte rebut; mira aquest blog de VilaWeb dels que es pensaven que representarien Osona: http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6479

    ResponElimina