dijous, 26 d’agost del 2010

Independència - Reflexions - Perquè no s'ha de votar CiU

Anem a desglossar els motius per els quals, els que fins ara han votat CiU han de deixar de fer-ho. Primer distingirem entre els votants que se senten espanyols, català/espanyol, català.

El que es consideri primer espanyol i després català, no ho ha de dubtar gens, ha de votar PP, sense manies.
El que es considera igual català que espanyol, té un problema; a Espanya tenen clar que espanyol va abans que ser català i al que no ho veu així el consideren "inconstitucional". Només cal llegir, i entendre, la sentencia del Tribunal Constitucional, per veure que això és així. Per tant, s'ha de decidir: és primer català o espanyol? si espanyol, més amunt ja he dit què li convé votar, si català, a continuació explicarem perquè no ha de votar CiU.

El que es considera primer català i després espanyol, o només català, no ha de votar CiU, ha de votar independentista, i a continuació veurem perquè.

Jo vaig ser votant de CiU fins a les eleccions del 1999 incloses. És a dir el senyor Jordi Pujol ha estat 23 anys president gracies, entre molts d'altres, al meu vot, atès que era el cap de llista de CiU allà on em tocava votar.

I perquè votava jo CiU?
Perquè creia que l'autonomisme, amb l'entrada a Europa, era el camí natural cap a la consecució d'un estat català dins d'Europa. L'entrada a Europa implica que cada estat cedeixi competències a  Europa, i en el cas de l'estat espanyol, com que ja n'havia cedit a les autonomies, el seu paper quedaria prou afeblit com per que fos natural que Catalunya interactués amb Europa directament, és a dir, constituir-se en estat. Això implicava un camí gradual cap a la independència, partint de l'autonomisme i "sense trencar res" arribar al destí desitjat.

Perquè vaig deixar de votar CiU?
A les eleccions autonòmiques del 99, CiU va pactar amb el PP en comptes de pactar amb ERC. És a dir, va preferir associar-se per la banda dreta, en comptes de fer-ho per la banda nacional; això em va fer pensar, i llavors vaig veure clar, que era pitjor del que m'havia imaginat: no s'aliaven amb el PP per la banda dreta, és a dir per interessos d'una part dels seus votants, sinó que ho van fer per afavorir la imatge de l'Artur Mas que havia de prendre el relleu del Pujol a les següents eleccions i per tant havia de fer pràctiques com a "Conseller en Cap", cosa que hauria estat més difícil en cas de governar amb ERC. És a dir, l'any 1999 CiU va pactar amb PP per interessos de partit! o dit més cruament, als dirigents de CiU a l'hora de la veritat Catalunya els importa una [...]

Perquè no s'ha de votar a CiU?
D'entrada, perquè votar a CiU és ajudar al PP. El PP ataca CiU dient que CiU deriva cap a l'independentisme, cosa que és falsa, però ho diu per aconseguir 2 objectius: 
  • espantar el votant més conservador de CiU
  • convèncer  a possibles votants independentistes que  votin CiU, perquè, com be sap el PP,  CiU no farà res per la independència.
L'altra motiu principal és que els dirigents de CiU manipulen el seu electorat. Diuen que, ara, demanaran el "concert econòmic" i que per això necessiten ser forts a Catalunya. Quan diuen això, posen èmfasi en una obvietat: que per demanar res en nom de Catalunya cal tenir la majoria a Catalunya; però deixen en segon terme el verb important: demanar. Perquè és evident que s'articuli com s'articuli l'hipotètic "concert econòmic" de Catalunya, caldrà que s'aprovi a Madrid, i això vol dir demanar-ho al PSOE i PP. I que pensen oferir a canvi? De moment, com que CiU ja ha dit que fins després de les eleccions generals espanyoles no el demanarien, vol dir que esperen a poder ser "decisius" a Madrid per a poder demanar el "concert econòmic" a canvi del seu suport. 
Em sembla d'una candidesa increïble que els dirigents de CiU pensin a hores d'ara que el PSOE o el PP acceptarien aquest tracte. I no cal oblidar que tot això passa per que el PSOE o el PP obtinguin uns resultats que els obliguin a pactar amb CiU perquè no hi hagi cap altra combinació que els permeti governar. De veritat algú creu que aquest és un plantejament seriós, en un tema tan important per a Catalunya, com per a deixar-ho en mans de l'atzar electoral espanyol? Tant incompetents són els dirigents de CiU? Jo crec que no. Simplement, fan aquest plantejament perquè creuen que és el que els pot donar més vots i recuperar les posicions de privilegi (per als dirigents de CiU) que varen perdre el 2003.

I doncs, que s'ha de votar?
Qualsevol opció que defensi fer les coses des de Catalunya, només amb la voluntat dels catalans. Cap vot per a partits que depenen de Madrid, ja en depenguin orgànicament o en depenguin mentalment perquè pensen que les coses s'han de demanar a Madrid.
Els vots dels catalans per als catalans que pensen que nosaltres sols podem sortir-nos-en sense haver de demanar permís a Madrid.
De fet, ja fa temps que hi ha gent que marxa de CiU per aquest motiu. Jo en conec algun a Reagrupament, i últimament la premsa comenta els que es passen de CiU a Solidaritat Catalana.

I jo? a qui votaré?

Com es pot veure en un "post" anterior, jo estic a Reagrupament. Per tant, ja ho sabeu.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada