divendres, 1 d’abril del 2011

Reflexions: Pujol i la independència

Finalment, Pujol ha votat sí a la independència. Molta gent ja ha comentat aquest fet, per tant, no cal que jo digui res.

En la meva opinió, el que és interessant és el que ha anat dient uns dies abans, que ja no té arguments per oposar-se a la independència de Catalunya, malgrat que la veu difícil.
Aquest avís, es pot interpretar en clau interna de CiU i externa.

Com a clau interna de CiU, crec que el que està dient és que ja no hi ha motius per contenir l'independentisme que hi tenen; que els arguments d'en Duran no tenen validesa (si en tinguessin, Pujol els utilitzaria per oposar-se a l'independentisme). Serà interessant veure quin efecta fa tot plegat a CiU i al Govern.


En clau externa, crec que va dirigit a tots aquells que el tenen com a referent i confien en ell. Està indicant que ha canviat l'escenari, ja no són els independentistes els que han de donar arguments per a la independència, sinó que són els unionistes els que han de dir quines avantatges reporta formar part d'Espanya; Pujol deixa clar que ell ja no té arguments. És a dir, el missatge sembla clar: mireu si està malament la cosa, que el propi Pujol, amb tot el que ha fet per l'encaix amb Espanya, també ha acabat votant sí a les consultes sobre la independència de Catalunya.


A veure si qui ha d'escoltar escolta i actua en conseqüència. Els altres ja fa temps que hem vist que la solució per Catalunya és la independència.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada