diumenge, 6 de febrer del 2011

Independència - Reflexions - Economia abans que Nació?

Hi ha qui ha dit que primer l'economia i després la nació. Totalment d'acord.

Però hi ha moltes maneres de posar en pràctica aquest enunciat. 

Una manera és la de CiU que s'il·lusiona amb "manar" a  la Comunitat Autònoma de Catalunya, i diu que prioritza l'economia pel davant de la nació. Per aconseguir-ho ens proposa un govern "dels millors", que a l'hora de la veritat ha resultat ser "dels disponibles" ja que "els millors" van declinar l'oferiment, amb l'excusa de que hi sortien perdent.

L'altra manera que hi ha, és la mateixa per a l'economia que per la nació: independència. Amb la independència ens podrem ocupar dels problemes econòmic i dels temes nacionals que ens preocupen: la llengua, la cultura, les arts, etc. No és cap descobriment nou, a tot el món és el mateix. Tots els estats existeixen per defensar els seus interessos econòmics i la seva nació (sigui el que sigui el que cada un d'ells entén per nació). 

Llavors, com s'entén que CiU s'il·lusioni amb "manar" a la Comunitat Autònoma de Catalunya, quan ho primer que ha de fer és acceptar la dependència d'un estat que ens ofega amb un pèssim finançament, i obliga a anar a "demanar" a Madrid que ens donin una mica del que ens prenen? I a sobre es diuen nacionalistes catalans! En aquest blog hi ha els 10 motius que esgrimien per a demanar el vot, i en aquest apunt la meva resposta a les seves falsedats. Es bo recordar el punt 2 del blog (Perquè es tria entre un President que vol la independència i es compromet a engegar un procés d'emancipació seriós i madur), i comparar amb el tarannà d'alguna consellera. També va be recordar el punt 6 del blog (Perquè una legislatura centrada en el concert econòmic és el que convé), on encara parlaven de "concert econòmic" malgrat que al programa electoral ja l'havien substituït per "pacte fiscal", i comparar amb la situació actual en que només parlen de retallades i d'anar a Madrid a pidolar. Amb tots els han refusat formar part del govern, no se n'adonen que el motiu real de que no acceptessin és perquè la Generalitat no té cap mena de poder real? Tots aquests que han dit que no, si en comptes de fer de consellers regionals els haguessin ofert un ministeri, amb poder real, haurien dit que sí; la retribució econòmica és una excusa, molta gent pagaria per ser ministre, i no ho dic per dir-ho, en conec alguns.

Per tant, perquè triar entre economia i nació? No cal. Triem independència.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada