diumenge, 6 de febrer del 2011

Independència - Reflexions - La independència no soluciona res

La independència per ella mateixa no soluciona res. Això estar clar. L'endemà de proclamar la independència, la crisi econòmica seguirà, l'atur estarà al mateix nivell, les infraestructures seran les mateixes, i així tot.

Però, malgrat això, algunes coses sí que seran diferents: els nostres impostos ja no "marxaran" cap a Madrid, es quedaran tots aquí i nosaltres decidirem com i quan s'inverteixen, nosaltres ens relacionarem amb el mon sense "passar" per Madrid, nosaltres dialogarem amb Europa com a iguals, i fins i tot algun dia, per torn, ens tocarà a nosaltres presidir-la. Nosaltres farem les lleis que ja no podran ser recorregudes davant de tribunals que ens són hostils, pel sol fet de ser "lleis catalanes". Només nosaltres decidirem com han de ser les nostres entitats financeres. Nosaltres decidirem les polítiques immigratòries que volem, sense que vingui ningú a decidir com hem de tractar el fet migratori a casa nostra. Nosaltres podrem fer les polítiques socials que considerem més adequades al nostre país i dotar-les econòmicament segons el nostre pressupost. Nosaltres podrem dir com serà el sistema de pensions públic. Nosaltres també podrem lliurement decidir quines prestacions sanitàries ens paguem. I nosaltres decidirem les polítiques energètiques que volem. I si volem una línia ferroviària de mercaderies que enllaci amb Europa, nosaltres la farem, i punt.

Amb la independència podrem decidir tot això i més, i llavors sí que podrem dir de veritat allò de: Nosaltres decidim!

Oi que il·lusiona pensar que podríem decidir tot això? I més coses que no he mencionat, de fet qualsevol aspecte de la vida pública. I tot això només es pot tenir amb la independència; malgrat que la independència no soluciona res, és l'eina per a solucionar-ho tot.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada