dissabte, 30 de juliol del 2011

Candidatura unitària absentista a les eleccions 20N

Ens agradi o no ens agradi, el 20N hi haurà uns "diputados" que, legalment, ens representaran al "Congreso de los Diputados". Davant d'això jo em pregunto: Ens és igual qui siguin aquests "diputados"? o preferim que siguin independentistes?

Per tant, per tal de tenir "diputados" independentistes necessitem una candidatura unitària i que la gent la voti. A continuació exposo els motius i els objectius d'una candidatura unitària.

Motius:
Per minimitzar tan com sigui possible la representació dels autonomistes, i aprofitar la campanya electoral per difondre els missatges independentistes; per exemple, explicar detalladament l'espoli fiscal, que és i com ens afecta, etc. Això és en clau interna.
Per aprofitar la presencia al "Congreso" per a difondre el missatge independentista. Pel sol fet de tenir representació es té accés als medis públics, i els corresponsals estrangers poc o molt et tenen en compte; cal recordar que el mon funciona amb estats, i això fa que la mateixa declaració, per exemple "Espanya ens espolia", dita al Parlament no sol tenir cap mena de repercussió a l'exterior i en canvi dita al "Congreso" els corresponsals estrangers la mencionaran quan expliquin al seus lectors l'activitat parlamentaria espanyola. Això és en clau exterior.

Objectius:
Quins objectius han de tenir els "diputados" independentistes? Per una banda només recollir l'acta i no aparèixer més per la cambra i per l'altra aprofitar totes les ocasions possible per repetir, insistentment com un mantra,  el missatge independentista. Com a excepció es podria contemplar l'assistència només a tres tipus de sessions concretes: la sessió d'investidura per a votar en contra i difondre el missatge independentista (i les de moció de censura si es donés el cas), la d'aprovació dels pressupostos, per votar no, i a la de l'estat de la "nación" per aprofitar un cop més a difondre el missatge independentista. En resum, a Madrid hi aniran per dir: Adéu Espanya!

Podeu trobar més arguments semblants en aquest enllaç i en aquest altre.

Per tant, cal treballar per aquesta candidatura unitària absentista (o obstruccionista) . Fins a on jo sé, Democràcia Catalana i Reagrupament hi estarien d'acord; a Esquerra (abans ERC) en Junqueras, també sembla que s'hi avindria, cal veure però, si tindrà prou poder dins d'Esquerra per a fer-ho; i a Solidaritat no se sap; primer han dit que millor abstenir-se i ara que ho decidiran les bases. 

Personalment, crec que la clau és Esquerra, que és el més gran dels partits independentistes; si Esquerra planteja una candidatura unitària, els demès segurament s'hi afegiran; caldrà però, ajudar tot el que es pugui a en Junqueras per aconseguir aquesta candidatura unitària.


13 comentaris :

  1. "Obstruccionisme parlamentari" ja ho van practicar els irlandesos al Parlament britànic. (http://en.wikipedia.org/wiki/Filibuster#Britain).
    És una eina més.

    ResponElimina
  2. ERC, si guanya en el Congrés la línia Junqueras, podria estar d’acord amb una Coalició : ERC,Rcat,DC,SI, si aquests ho acceptessin, amb l’objectiu d’anar a Madrid a plantar cara, però no per no anar-hi.

    Una Candidatura absentista, idea que em semla molt encertada, formada només per Rcat i DC la veig insuficient.

    Penso que una bona iniciativa seria una Agrupació d’Electors, doncs és la societat civil la que ens farà avançar. Els polítics no ens portaran enlloc fins que no ho vegin a tocar.


    Agrupació d’electors

    Segons la legislació electoral espanyola, una agrupació d’electors és un conjunt de ciutadans que s’associa temporalment amb l’única finalitat de presentar una candidatura a unes determinades eleccions.

    Per tal de presentar candidatures, les agrupacions d’electors necessiten presentar un nombre mínim de signatures:

    1.En les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, cal l’1% dels inscrits en el cens electoral de la respectiva circumscripció electoral.

    Estic segur que si el Moviment per la Independència s’hi impliqués, ho aconsseguiríem.

    ResponElimina
  3. He comentat com Anònim perquè no m'en surto de posar el nom. Ja em disculpareu. Em dic Josep Maria Sala i el meu correu és sala2109@eresmas.com

    ResponElimina
  4. 100 % d'acord.
    Josep, precisament la idea neix de l'exemple irlandès (que s'inspira en l'hongarès).
    Josep, una agrupació d'electors sense suport de partits semblaria una altra capelleta. L'absentisme ha d'anar vinculat necessàriament a una llista unitària.

    ResponElimina
  5. Tenim un punt a favor: persones que tenen poc prestigi dins del moviment independentista, especialment dins de l'esquerra independentista, han reclamat l'abstenció.
    Per pur efecte rebot, molta gent voldrà votar.

    ResponElimina
  6. Em dic Jordi, i tot el que sigui unitat, hi estic d'acord,pero una cosa esta clara l'independentisme
    no pot portar el nom d'esquerra a les seves sigles, si no perque creie-ho que hi han tants vots independentiste a CIU, doncs perque un independentiste de centre o de dreta tot hi saber que CIU no es independentista, votara CIU. Ha de ser un partit al estil Bildu, sense cap marca, que ho pugui englobar tot, perque d'una vagada sigui primer el pais que els personalismes, PRIMER CATALUNYA

    ResponElimina
  7. Home, comptar Reagrupament com a 'força política' té la seva gràcia, per cert, ben poca i molt negativa per al país. Diria que no han deixat de ser una escissió borda d'ERC i tot allò que totquen ho espatllen. En canvi de DCAT només els queda l'ombra del que va ser el seu santot Laporta i el seu futur és inexistent. Solidaritat ja n'ha fet de tots colors i ben aviat es convertirà en el cavall de Troia del retorn de l'Uriel a ERC després que s'hagi venut al Tena en qualsevol sopar de tres rals. Que deu ens agafi confessats amb aquestes ords!

    ResponElimina
  8. Anònim, malgrat que normalment no publico comentaris de qui no s'identifica, he publicat el teu perquè crec que és un magnífic exemple del problema que tenim: fas crítica destructiva, sense arguments ni coneixement, basant-te en les teves suposicions i el que és pitjor, sense aportar res; i a més a més pontifiques com si fossis infal·lible.
    N'estic molt fart de la gent que només critiqueu i no aporteu res al debat. Clar que possiblement tu cobres per fer-ho, oi?

    ResponElimina
  9. Solidaritat ja n'ha fet de tots colors i ben aviat es convertirà en el cavall de Troia del retorn de l'Uriel a ERC després que s'hagi venut al Tena en qualsevol sopar de tres rals.

    Pot ser m'he perdut detalls, però perquè es diu això? A què es refereix?

    ResponElimina
  10. ab2.cat, no sé perquè es diu això de Solidaritat i de l'Uriel; tal com deia en el meu comentari, només vaig publicar el comentari d'Anònim per exemplificar el tipus de "comentari" / "anàlisi" que no m'agrada i que no aporta res de bo. Segurament es refereixen a aquella idea, inicialment llençada per Joan Carretero, de que ERC hauria de ser el "pal de paller" de l'independentisme, i que després de les darreres declaracions del Lopez Tena referents a l'Alfred Bosch com a candidat d'ERC, sembla que SI compartiria aquesta idea d'anar amb ERC.

    ResponElimina
  11. Això és el que es volia fer des de Solidaritat a l'ajuntament de BCN. Anar plegats amb ERC amb un independent de cap de llista. Però el Jordi no va voler. L'alfred Bosch és un independentista sense ambigüitats i això fa falta a ERC. Acabo de contestar un twit al @junqueras (bloc) que han de dir clar i català que volen la independència, res de dret a decidir, etc que semblen CIU. Espero resposta....

    ResponElimina
  12. ERC és independentista, així ho diuen els seus estatuts.

    ResponElimina
  13. Dons pel que sembla ni tan sols per a la nostra independència ens posem d'acord.

    Prefereixen ser diputadets d'una Escanya plural (PP/PSOE)amb un sou i una cadira que jugar-se aquest sou i cadira si molesten als escanyols.

    Com no siguem el poble els que ens agafem la nostra independència, aquesta mena de polítics "light" que tenim no ens la donaran pas.

    Tan de bo m'equivoqui i els deus hi facin mes que els catalans.

    ResponElimina