divendres, 13 de maig del 2011

ESQUERRA i REAGRUPAMENT, units per Sitges

Ja estem en campanya electoral de les eleccions municipals. A Sitges s'hi presenten 11 llistes, cosa que fragmentarà el vot, especialment de les formacions políticament afins; però afortunadament no tothom està per dividir. 
Reagrupament i Esquerra, no volem dividir el vot independentista, volem sumar, i per això  ens presentem junts, perquè creiem que el que necessita l'independentisme és la unitat i no la divisió. Aquesta unitat dels independentistes tothom la reclama i la creu necessària malgrat que no tothom la posa en pràctica. 
Des de Reagrupament i des d'Esquerra tenim clar que cal que tot  l'independentisme vagi unit i és per això que a Sitges, com a altres llocs, ens presentem units. També a Barcelona, on Esquerra, Reagrupament i Democràcia Catalana (el partit de Joan Laporta) així ho han entès; mirant les llistes electorals tothom pot veure qui posa pel davant el país, apostant per la unitat dels independentistes i qui posa pel davant els interessos de partit presentant-se pel seu compte.
Tots aquells que tenim clar que l’única solució per a Catalunya és la independència ens haurem de plantejar com aconseguir-la. I des dels municipis també podem avançar cap al nostre objectiu. Per això cal votar aquells que tenim un projecte de país propi.  
Un país propi que volem amb una bona administració a tots els nivells. L'administració local, al ser la més propera al ciutadà és molt important, i per això volem que sigui una administració modèlica, ben gestionada i transparent, que tothom pugui saber que fa i que gasta. 
Una de les nostres propostes és aconseguir la transparència informativa. Actualment a l'ajuntament de Sitges és difícil saber que pensa fer l'equip de govern; molt sovint l'oposició no se n'assabenta fins el dia abans del ple;  no cal dir que el ciutadà del carrer ho té encara més difícil.
L'exemple més evident el tenim en el pressupost de l'ajuntament. Com pot saber un ciutadà normal i corrent en què es gasta els diners, que són de tots, l'ajuntament de Sitges? La manera més senzilla, avui dia, hauria de ser  consultant la pàgina web (www.sitges.cat), i efectivament, hi trobarem el pressupost; però és un pressupost sense detall; només hi ha els grans capítols. Podem veure que el total és de una mica més de 40 milions d'euros. D'aquests 40 milions, 15,8 milions són per despeses de personal, és a dir el 39,5%. És molt? És poc? Manca informació; no hi ha el detall, només l'import total d'aquest capítol del pressupost. També s'hi pot veure que es gastaran 4,5 milions d'euros en operacions financeres, és a dir el 11,25%. Quines operacions són? Són préstecs o crèdits a tornar? I perquè van servir aquests préstecs o crèdits? Sense el detall del pressupost i sense el detall de l'execució del pressupost mai podrem respondre aquestes preguntes. Però hi tenim dret. Tots els ciutadans tenim dret a saber en que es gasta els diners l'ajuntament, i a formar-nos la nostra opinió.
Des d'Esquerra i Reagrupament, units per Sitges, ens comprometem a fer tot el  que sigui possible per tal de posar a l'abast dels ciutadans tota la informació de les decisions que prengui l'ajuntament, especialment aquelles que fan referencia al pressupost. Volem acabar amb aquestes formes i maneres de governar més pròpies del despotisme i del paternalisme que d'un veritable govern democràtic. 
Si depèn de nosaltres, tota la informació del que gasta i en que es gasta els diners l'ajuntament s'informarà puntualment al ciutadà; com a mínim a la web de l'ajuntament, i per altres medis que es puguin considerar adients en el seu moment. Així mateix, es posarà a disposició dels ciutadans el pressupost detallat, i la seva execució per tal que tothom que ho vulgui pugui fer-ne seguiment. 

Si vols la independència, si vols un govern municipal transparent, aquest 22 de maig, vota ERC-REAGRUPAMENT-ACORD MUNICIPAL (ERC+RI.Cat+AM).

A internet ens podeu trobar a:



Enric Sànchez Duxans
Reagrupament Sitges
Número 7 a la candidatura d'ERC – REAGRUPAMENT


Article publicat a l'Eco de Sitges, el 13 de maig de 2011.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada