dijous, 26 de maig del 2011

ESQUERRA i REAGRUPAMENT, Units per Sitges - No ha pogut ser.

La candidatura Units per Sitges, formada per Esquerra i Reagrupament, no ha aconseguit entrar a l'ajuntament de Sitges. Malgrat que s'ha fet una campanya digna; no ha estat suficient. Les sigles han pesat més; és a dir, la percepció que els ciutadans associen a les sigles, ha contrarestat la bona campanya i ha perjudicat a l'excel·lent cap de llista.

Fem una mica d'història. La candidatura volia reunir a tots els independentistes de Sitges, i per això es va intentar incloure a SI i a les CUP. Amb SI va ser impossible per les condicions que imposava, i per l'actitud del seu cap de llista, fins fa pocs mesos membre d'Esquerra. Amb les CUP tampoc va ser possible, van declinar la invitació i no es va insistir pensant que no farien gran cosa. Va ser un greu error d'apreciació, les CUP han aconseguit representació i Units per Sitges no.

Un dels problemes que tenim, a la política en general, i a l'independentisme en concret, és que ens falta informació sociològica. No tenim ni idea de què pensa la gent. D'aquí les grans decepcions en temps d'eleccions. Caldria fer uns bons estudis sociològics  per saber que en pensa la gent de cada opció política i que la fa votar una opció o una altra. Actualment es treballa amb la intuïció i les sensacions que tenen els dirigents de les formacions, molt sovint esbiaixades per prejudicis personals.

Com deia, malgrat fer una campanya digna, la gent ha votat segons la percepció i les sensacions que li suggereixen les sigles. En aquest cas a Esquerra li han fet pagar, encara, el tripartit, i a Reagrupament, o be l'han ignorat o encara el culpabilitzen de la manca d'unió entre independentistes.

A manca dels estudis sociològics, les apreciacions més generalitzades indiquen que cal insistir més que mai en l'eix nacional i buscar vies d'unió entre tots els independentistes.

És temps de reflexionar i treballar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada