diumenge, 14 d’agost del 2011

Necessitem un himne

L'independentisme necessita un himne; un himne de la independència. Cert que ja tenim "Els Segadors", però és l'himne de Catalunya, regional i autonòmica, que a més a més rememora una derrota; no ens serveix. Hi ha organitzacions que fan servir "El cant de la senyera", més majestuós, però tampoc té l'efecte engrescador, que crec que necessitem.

Cal un himne de la independència que sigui èpic, és a dir, que exalti i animi al qui l'escolti i el canti; que inspiri valor, coratge, com si realment valgués la pena apostar la vida per aconseguir la independència, que faci sentir tota la força èpica del que significa aconseguir la independència, que quan l'escoltem i cantem ens sentim arrossegats per la seva força, i ens faci sentir agermanats, tots junts caminat cap a l'objectiu comú.

La lletra hauria de ser senzilla i planera, fàcil de cantar per a qualsevol; la música hauria de ser engrescadora i fàcil de recordar; amb una tornada que sigui d'aquelles que tothom s'aprèn enseguida. No cal dir que la lletra hauria de ser totalment assumible per qualsevol català que vulgui la independència.

Si algú dels que saben compondre música s'anima a fer-lo només cal que el pugi a internet i difongui l'enllaç per les xarxes socials; si agrada, segur que ben aviat l'independentisme el farà servir.


2 comentaris :

  1. L'himne ja el tenim, la versió antiga de "Els Segadors". La música si que hauria de ser actualitzada. (accelerada)
    Mes o menys http://www.musicaonlinemp3.com/chasis-els-segadors/
    Evidentment em sobra tota l'intro.
    Per nomes els independentistes hauria d'esser el Stella Splenders. Peró amb un arranjament menys somnífer que el de Jordi Savall
    http://www.youtube.com/watch?v=RuK45r1S0M0
    I amb una lletra que no fos gaire patètica.
    Salut
    Jordi B

    ResponElimina
  2. M'han fet arribar aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=XXwVRY-oexI La idea és aquesta, ara bé, crec que caldria treballar-hi una miqueta: és molt llarg, penso que s'hauria de concentrar; la tornada és massa llarga, m'hi sobra el "mereixem respecte som una nació" (això ja es dona per suposat si volem la independència), i finalment el to, tal com deia en el meu post, hauria de ser èpic, cosa que, tot i que jo no soc músic, crec que se li podria donar. En resum, està en la línia del que deia en el post, però no és exactament el que jo pensava. De totes maneres, gracies per fer-me'l conèixer.

    ResponElimina