dissabte, 26 de març del 2011

Independència - Reflexions - Necessitem aliats

Com que està clar que tan si la independència arriba via Declaració Unilateral o via Referèndum, hi haurà d'haver un trencament amb la legalitat espanyola, ens cal tenir aliats internacionals que defensin el nostre dret a autodeterminar-nos, d'una manera o de l'altra.

Els primers que em venen al cap són els paisos sud-americans que precisament es van independitzar d'Espanya, i això seria un punt en comú molt important. Potser caldria no relacionar-se gaire amb els "Castro", "Chavez" y "Morales", però sí que ens aniria molt be el recolzament i reconeixement dels altres paisos sud-americans.

Un altre país que ens pot ser interessant com aliat és Israel. Té uns 7,3 milions d'habitants, molt semblant a Catalunya, i té experiència ens guanyar-se i mantenir la seva independència. A més a més és un bon aliat dels EEUU i ens podria servir de valedor davant dels americans. 

També crec que necessitem aliats europeus, i Gran Bretanya i Alemanya serien molt importants. També, malgrat la seva petitesa, crec important Andorra, ja que la independència de Catalunya li canviaria les seves relacions frontereres, deixant de fer frontera amb Espanya i passant a tenir frontera amb Catalunya. Això també val, en part, per França que disminuiria quilòmetres de frontera amb Espanya, substituïts per frontera amb Catalunya.

Per la seva importància econòmica, també cal contactar amb paisos com Rússia, Brasil, Índia i Xina. 

Sembla ser que s'ha fet algun contacte internacional i el primer que pregunten és: "quants diputats teniu?". Ara que s'ha vist que es poden fer subgrups parlamentaris, es podria explorar la possibilitat que CiU  formi dos subgrups, el sobiranista i l'altre. Normalment, els dos subgrups es comportarien com un de sol, però per a termes nacionals, com ara la proposta de llei d'independència que ha presentat SI, permetria visualitzar quants diputats independentistes hi ha realment al Parlament. Ja sé que amb CiU això és "somiar truites", però no poden dir que no hi ha mecanismes per expressar el que realment pensen els seus diputats.

En aquest tema la discreció és molt important, i per tant és normal que el que es pugui fer o haver fet no surti a la llum pública, però, em temo que s'ha fet poc; i per això és important qualsevol pas que es pugui donar, per petit que sigui. Si tenim en compte el ressò que va tenir el debat de la llei que prohibeix el toreig a Catalunya, el debat de la llei de declaració d'independència, n'ha de tenir molt més, i cal aprofitar-ho. Entre tots hem de trobar la manera que el ressò d'aquesta proposta de llei arribi a tot arreu, i treure'n profit.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada